Υλικά
- 8 φύλλα ζελατίνης
- 500 γρ. φρέσκο γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε. Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
- Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα της πανακότας να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά (να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου).
- Ντύνουμε εσωτερικά με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (αφήνουμε να περισσεύει αρκετά από τα τοιχώματα).
- Αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί, για τουλάχιστον 3 ώρες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ροδιού. Φυλάμε χωριστά 2 κουταλιές της σούπας από τον χυμό ροδιού.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ, διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και στον χυμό ροδιού που κρατήσαμε.
- Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο σιρόπι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 2 ώρες. Σπάμε το ρόδι και μαζεύουμε σε ένα μπολάκι τους σπόρους.
- Πριν το σερβίρισμα ξεφορμάρουμε προσεκτικά την παγωμένη πανακότα τραβώντας την περισσευούμενη μεμβράνη προς τα πάνω.
- Την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και ξεκολλάμε τη μεμβράνη. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού.