Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε λωρίδες
  • 6 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 500 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κόκκινη καυτερή σάλτσα
  • 1/3 του κουταλιού του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτετε το μοσχάρι και το ροδίζετε.
  3. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά.
  4. Ρίχνετε το ζωμό των λαχανικών και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε αλάτι, κόκκινη καυτερή σάλτσα και μοσχοκάρυδο.
  5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι με ένα σύρμα και την αφήνετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε το φαγητό.
  6. Σερβίρετε αν θέλετε το κρέας με ταλιατέλες.