Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε λωρίδες
- 6 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 500 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 3 κουταλάκια του γλυκού κόκκινη καυτερή σάλτσα
- 1/3 του κουταλιού του γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε το μοσχάρι και το ροδίζετε.
- Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά.
- Ρίχνετε το ζωμό των λαχανικών και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε αλάτι, κόκκινη καυτερή σάλτσα και μοσχοκάρυδο.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι με ένα σύρμα και την αφήνετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε το φαγητό.
- Σερβίρετε αν θέλετε το κρέας με ταλιατέλες.