Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό γάλα
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε το αλεύρι και μετρήστε με φλιτζάνι τσαγιού (πρέπει να ζυγίζει περίπου 175 γραμμάρια). Το ξανακοσκινίζετε με το μπεϊκιν παουντερ δύο φορές.
- Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να πήξουν. Ρίχνετε λίγη – λίγη τη ζάχαρη, ενώ χτυπάτε συνεχώς.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε το χυλό ελαφρά με σπάτουλα. Προσθέτετε τη βανίλια και το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύετε το χυλό ελαφρά και τον ρίχνετε σε φόρμα αβουτύρωτη διαμέτρου 22 περίπου εκατοστών ή σε δύο ταψάκια, αφού στρώσετε στον πάτο λαδόχαρτο.
- Ψήνετε το παντεσπάνι σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά για τη φόρμα και 20 περίπου λεπτά για τα ταψάκια.