Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 αυγά
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή φέτα λευκό ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ή 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ΄1/2 κ. γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 40 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το air fryer στους 200.
  2. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μικρό ταψί και ψήστε το για 5- 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να μην είναι πολύ τραγανό.
  3. Αφαιρέστε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο στο ταψί.
  4. Εντωμεταξύ, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε), το μεγαλύτερο μέρος του τυριού και λίγο αλάτι.
  5. Μειώστε τη θερμοκρασία του air fryer στους 170 βαθμούς.
  6. Ρίξτε το μείγμα αυγών σε μία φόρμα, τοποθετήστε στο air fryer και ψήστε για 8- 12 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
  7. Ψιλοκόψτε το μπέικον και πασπαλίστε το πάνω από τη μαγειρεμένη φριτάτα μαζί με το τυρί που κρατήσατε.
  8. Επιστρέψτε στο air fryer για 1- 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο και σερβίρετε.