Υλικά
- 6 φέτες μπέικον
- 4 αυγά
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρή φέτα λευκό ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ή 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- ΄1/2 κ. γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 40 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200.
- Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μικρό ταψί και ψήστε το για 5- 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να μην είναι πολύ τραγανό.
- Αφαιρέστε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο στο ταψί.
- Εντωμεταξύ, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε), το μεγαλύτερο μέρος του τυριού και λίγο αλάτι.
- Μειώστε τη θερμοκρασία του air fryer στους 170 βαθμούς.
- Ρίξτε το μείγμα αυγών σε μία φόρμα, τοποθετήστε στο air fryer και ψήστε για 8- 12 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
- Ψιλοκόψτε το μπέικον και πασπαλίστε το πάνω από τη μαγειρεμένη φριτάτα μαζί με το τυρί που κρατήσατε.
- Επιστρέψτε στο air fryer για 1- 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο και σερβίρετε.