Υλικά

  • Περίπου 2 φλιτζάνια ή 30 μικρά λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • Από μισό λάιμ τον χυμό του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίστε τα λαχανάκια. Κόψτε τα όλα στη μέση και αφαιρέστε τους μίσχους.
  2. Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, τζίντζερ, λάιμ.
  3. Στη συνέχεια πασπαλίστε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για 10-20 λεπτά.
  4. Ελέγξτε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν. Θα πρέπει να είναι απαλά αλλά όχι πολύ μαλακά ώστε να λιώνουν.
  5. Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με χοντροκομμένο καρύδι.