Υλικά
- Περίπου 2 φλιτζάνια ή 30 μικρά λαχανάκια Βρυξελλών
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- Από μισό λάιμ τον χυμό του
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίστε τα λαχανάκια. Κόψτε τα όλα στη μέση και αφαιρέστε τους μίσχους.
- Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, τζίντζερ, λάιμ.
- Στη συνέχεια πασπαλίστε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για 10-20 λεπτά.
- Ελέγξτε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν. Θα πρέπει να είναι απαλά αλλά όχι πολύ μαλακά ώστε να λιώνουν.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με χοντροκομμένο καρύδι.