Υλικά

  • 400 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα χοντραλεσμένα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αυγά, χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • Λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Triple Sec)
  • 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μούλτι ή στο μπλέντερ αλέστε τα αμύγδαλα σε λεπτούς κόκκους.
  2. Χοντροκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μια απαλή λεία κρέμα.
  4. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια διπλώνετε το μείγμα μαζί με τη μαρέγκα με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Ρίξτε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για περίπου 60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε.