Υλικά
- 400 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα χοντραλεσμένα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά, χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια
- 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- Λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Triple Sec)
- 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μούλτι ή στο μπλέντερ αλέστε τα αμύγδαλα σε λεπτούς κόκκους.
- Χοντροκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μια απαλή λεία κρέμα.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια διπλώνετε το μείγμα μαζί με τη μαρέγκα με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίξτε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για περίπου 60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε.