Υλικά
- 145 γραμμάρια βούτυρο
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- Ένα αυγό
- Μία πρέζα αλάτι
- Δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία. Την ανοίγετε σε στρόγγυλα φύλλα. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα και στρώνετε μέσα τη ζύμη.
- Την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τη φυλάτε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.
- Σκεπάζετε ολόγυρα τις άκρες της με λίγο αλουμινόχαρτο και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.