Υλικά
- 2 λίτρα ζωμός κότας
- 4 σταγόνες λάδι μαστίχας
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
- Χυμός από 2 λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- μαϊντανός
Εκτέλεση
- Σιγοβράζουμε τον ζωμό με το ρύζι, το λάδι μαστίχας και λίγο αλάτι ώσπου να βράσει το ρύζι πολύ καλά.
- Περνάμε σταδιακά τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λάιμ. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγη από τη σούπα κάθε φορά και την προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αβγολέμονο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη σούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και σερβίρουμε.