Υλικά

  • 100 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) βανίλια
  • 1 φλιτζάνι (250 ml)  κρέμα γάλακτος  με 35% λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνι (375 ml) κατεψυγμένα σμέουρα ξεπαγωμένα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε ένα μεταλλικό σκεύος πάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ρίχνετε στο μεταλλικό σκεύος 1/4 φλιτζανιού από την κρέμα γάλακτος.
  2. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να ζεστάνει, αφαιρείτε το μπολ από τον ατμό, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Σε άλλο μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τα 200 ml μαζί με την ζάχαρη, βανίλια και χτυπάτε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη και απαλή σαντιγί, όχι σφικτή.
  4. Ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα σμέουρα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα.
  5. Στη συνέχεια βάζετε τη μους σε ποτήρια και σερβίρετε ή αποθηκεύετε στο ψυγείο για 8 ώρες.