Υλικά
- 100 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) βανίλια
- 1 φλιτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 1/2 φλιτζάνι (375 ml) κατεψυγμένα σμέουρα ξεπαγωμένα
Εκτέλεση
- Βάζετε ένα μεταλλικό σκεύος πάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ρίχνετε στο μεταλλικό σκεύος 1/4 φλιτζανιού από την κρέμα γάλακτος.
- Ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να ζεστάνει, αφαιρείτε το μπολ από τον ατμό, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Σε άλλο μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τα 200 ml μαζί με την ζάχαρη, βανίλια και χτυπάτε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη και απαλή σαντιγί, όχι σφικτή.
- Ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα σμέουρα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια βάζετε τη μους σε ποτήρια και σερβίρετε ή αποθηκεύετε στο ψυγείο για 8 ώρες.