Υλικά
- περίπου 2 φλιτζάνια ή 30 μικρά λαχανάκια Βρυξελλών
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα cranberries
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπα καρύδια χοντροκομμένα για γαρνιτούρα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίζετε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Τα κόβετε όλα στη μέση και αφαιρείτε τους μίσχους.
- Τοποθετείτε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα cranberries σε ένα ταψί, ραντίζετε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι.
- Στη συνέχεια πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10-20 λεπτά. Ελέγχετε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν.
- Θα πρέπει να είναι απαλά αλλά όχι πολύ μαλακά ώστε να λιώνουν.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με χοντροκομμένο καρύδι.