Υλικά
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά, χωρισμένα
- 3/4 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
- 2 κούπες ινδική καρύδα τριμμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κούπα ωμά αμύγδαλα
- 1 κλωναράκι φυσική βανίλια ή 1 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Κατόπιν ρίχνετε τους κρόκους των αυγών έναν- έναν και προσθέτετε σταδιακά το σιμιγδάλι μαζί με το ινδοκάρυδο κρατώντας στην άκρη το 1/4 της κούπας από το σιμιγδάλι.
- Στο μπλέντερ θρυμματίζετε σε χοντρά κομμάτια τα αμύγδαλα.
- Έπειτα βάζετε το μπέικιν πάουντερ και τα κομματιασμένα αμύγδαλα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ενώνετε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα και στο τέλος ρίχνετε τη βανίλια.
- Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μισή ώρα.
- Μόλις ψηθεί το γλυκό, σβήνετε το φούρνο, βγάζετε το γλυκό και με ένα μαχαίρι, χαράζετε τα τοιχώματα και κόβετε σε κομμάτια.
- Ξαναβάζετε στο φούρνο για να παραμείνει ζεστό και ετοιμάζετε το σιρόπι.