Υλικά
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού συν 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. ξύδι ρυζιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και καβουρδισμένο σουσάμι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σκουπίστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και σε ένα τρίτο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ.
- Αλείψτε το κοτόπουλο με το αυγό και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το με το μείγμα αλευριού, τινάζοντας την περίσσεια.
- Επικαλύψτε το καλάθι του air fryer me σπρέι μαγειρικής. Δουλεύοντας σε παρτίδες, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μία στρώση στο καλάθι, ψεκάστε to με σπρέι μαγειρέματος και ψήστε στους 200 βαθμούς, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
- Βάλτε λίγο λάδι σε μία μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε το μείγμα χυμού πορτοκαλιού και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει και να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πορτοκαλιού και ανακατέψτε να πάει παντού. Γαρνίρετε με κρεμμυδάκια και σουσάμι.