Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στη συνέχεια σε σφήνες.
  3. Στύψτε το χυμό από δύο φέτες λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη, τρίψτε τη σκελίδα σκόρδου σε πάστα και προσθέστε την στο μπολ.
  4. Ανακατέψτε το panko, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.
  5. Ρίξτε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι στο προετοιμασμένο ταψί.
  6. Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές του μπακαλιάρου και τοποθετήστε τον στο ταψί.
  7. Αλείψτε τον μπακαλιάρο με μουστάρδα και πιέστε ομοιόμορφα το μείγμα panko πάνω στον μπακαλιάρο.
  8. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 15 λεπτά.
  9. Σερβίρετε με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού.