Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- 1 λεμόνι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στη συνέχεια σε σφήνες.
- Στύψτε το χυμό από δύο φέτες λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη, τρίψτε τη σκελίδα σκόρδου σε πάστα και προσθέστε την στο μπολ.
- Ανακατέψτε το panko, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.
- Ρίξτε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι στο προετοιμασμένο ταψί.
- Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές του μπακαλιάρου και τοποθετήστε τον στο ταψί.
- Αλείψτε τον μπακαλιάρο με μουστάρδα και πιέστε ομοιόμορφα το μείγμα panko πάνω στον μπακαλιάρο.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 15 λεπτά.
- Σερβίρετε με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού.