Υλικά
- 4 μέτριες πατάτες
- 4 πράσα χονδρά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση ρεγγάτο και γκούντα)
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών, τις βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το πράσο σε ροδέλες.
- Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι.
- Ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει λιγάκι προσθέτετε το γάλα, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, τις ψητές πατάτες και τα τυριά.
- Ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.