Υλικά
- ½ κιλό γαρίδες
- 2/3 φλιτζάνι λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15% λιπαρά
- 1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
Εκτέλεση
- Παίρνετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
- Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί.
- Βράζετε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.