Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό ωμό
- 450 γραμμάρια κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε το κοτόπουλο και ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι.
- Το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
- Αμέσως μετά προσθέτετε 3 κούπες νερό και αφήνετε το ρύζι να βράσει.
- Στη διάρκεια του χρόνου που θα χρειαστεί το ρύζι για να βράσει κόβετε τις ντομάτες σε κύβους και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
- Όταν το ρύζι έχει πιει το νερό του ρίχνετε μέσα ξανά το κοτόπουλο και κατόπιν τα αυγά ανακατεύοντάς τα καλά για να διαλυθεί μέσα στα άλλα υλικά.
- Προσθέτετε την ντομάτα, τα φρέσκια κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και στο τέλος τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε και αυτά με το ρύζι και το κρέας.