Υλικά
- 1 ½ κιλό αρνί ψαχνό
- 200 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε κύβους
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 300 γραμμάρια πιπεριές κέρατα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβετε το κρέας και το αλατίζετε. Στη συνέχεια απλώνετε σε μια επιφάνεια λίγο αλεύρι και το αλευρώνετε.
- Αφού ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του αλευρωμένου κρέατος και τα τσιγαρίζετε.
- Πλένετε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζετε.
- Στη συνέχεια τις κόβετε κατά μήκος σε χοντρές φέτες και τις αλατίζετε.
- Τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα για να τις ψήσετε στο φούρνο.
- Τις ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
- Πλένετε και καθαρίζετε τις ντομάτες.
- Στη συνέχεια τις τρίβετε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε μια γάστρα και ρίχνετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
- Κόβετε το κασέρι σε κύβους και το βάζετε στη γάστρα.
- Σκεπάζετε τη γάστρα και βάζετε το αρνί στο φούρνο, να ψηθεί στους 180 βαθμούς.
- Θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ώρα ίσως και περισσότερο ανάλογα με το πάχος και τη σκληρότητα του κρέατος.