Υλικά
- 120 γραμμάρια κακάο
- 4 κρόκους αυγών
- 3 πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Αρχικά ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεσμένο κακάο και ξύσμα από 3 πορτοκάλια.
- Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.
- Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε.
- Περνάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτετε στο μπολ.
- Το χτυπάτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε σε 6 μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετείτε σε ταψί το οποίο γεμίζετε με νερό ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 60 λεπτά.
- Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίτε με φλόγα, ενώ συγχρόνως τις γυρίζετε.