Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
  • 5 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό κουτάλι αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4-5 φλιτζάνια νερό βραστό

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά ώσπου να πιεί όλα τα υγρά της η ντομάτα.
  3. Αμέσως μετά ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το βραστό νερό και το ρύζι.
  4. Χαμηλώνετε την φωτιά, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει ώσπου να ανοίξει το ρύζι και σβήνετε τη φωτιά.
  5. Αφήνετε να χυλώσει και να γίνει μία πηχτή σούπα περίπου μισή ώρα προτού σερβίρετε.