Υλικά
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- λίγο αλεύρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
Εκτέλεση
- Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
- Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου ή μαγειρεύετε 12 λεπτά σε χύτρα.
- Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και σερβίρετε!