Υλικά
- 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ξινόγαλο
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι + 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/8 κουταλάκι συν 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 8 μπούτια κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
- 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
Εκτέλεση
- Βάλτε το ξινόγαλο σε μια πλαστική σακούλα, προσθέστε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει το μείγμα έναν απαλός πολτός.
- Προσθέστε το κοτόπουλο στη σακούλα. Σφραγίστε την και αφήστε στο ψυγείο 30 λεπτά ή μια νύχτα.
- Όταν είστε έτοιμοι να τηγανίστε το κοτόπουλο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου στη μαρινάδα για 30 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα μυρωδικά και αραδιάζετε εκεί τα μπουτάκια και μετά τα περνάτε ξανά από τη μαρινάδα.
- Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.