Υλικά
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 2 αυγά και 1 ασπράδι
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος και μπούτια) ψιλοκομμένο
- 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο άνηθο
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αλατισμένο νερό και βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μαζί με τα φύλλα δάφνης για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο για λίγο και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Ρίχνουμε τα μαρούλια και τον άνηθο σιγά-σιγά βάζοντας και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, ρίχνουμε και τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο αυγολέμονο λίγες κουταλιές από το ζουμί της μαγειρίτσας.
- Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην μαγειρίτσα και ανακατεύουμε απαλά.