Υλικά
- 180 γραμμάρια ένταμ
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια σόδα αναψυκτικό
- 1 συσκυασία φύλλο σφολιάτας (750 με 850 γραμμάρια)
- 200 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
- 180 γραμμάρια γκούντα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, έπειτα σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, κατόπιν ρίχνουμε τα τυριά και κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω.
- Έπειτα χαράζουμε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μετά με τη σόδα. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου μια ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για περίπου 50 – 60 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.