Υλικά
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
- 1 κούπα ρύζι σπυρωτό
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 5 λεπτά.
- Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με την πιπεριά και το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα μας.
- Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι.