Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 3 πατάτες
- 2 πιπεριές
- 4 ντομάτες
- 3 κρεμμύδια
- 5 κολοκυθάκια
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1/3 κούπα ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τα στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνετε με λάδι. Τα αλατοπιπερώνετε.
- Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μπλέντερ τα αυγά με το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη και το τυρί.
- Γύρω στα 20 λεπτά του ψησίματος, περιχύνετε με το μίγμα τα λαχανικά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30′ περίπου.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με ψιλοκομμένο δυόσμο αν θέλετε.