Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 400 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγού
  • Λίγα πουράκια σοκολάτας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με τη μισή ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.ΡΟΔΟΠΗ
  2. Όταν βράσει το μείγμα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα περιχύνουμε με το σοκολατένιο γάλα.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε  μέχρι τους 90 βαθμούς (λίγο πριν από το σημείο βρασμού).
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πριν το περάσουμε από την παγωτομηχανή.
  6. Σερβίρουμε με πουράκια σοκολάτας.