Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 400 ml γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγού
- Λίγα πουράκια σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με τη μισή ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Όταν βράσει το μείγμα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα περιχύνουμε με το σοκολατένιο γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 90 βαθμούς (λίγο πριν από το σημείο βρασμού).
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πριν το περάσουμε από την παγωτομηχανή.
- Σερβίρουμε με πουράκια σοκολάτας.