Υλικά

  • 6 φιλέτα μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Νερό
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στην χύτρα ταχύτητος 2/3 ποτήρι ελαιόλαδο, περιμένουμε να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και το κρέας, σοτάρουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό και κλείνουμε την κατσαρόλα.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε την χύτρα και ρίχνουμε 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Αν δεν έχουμε χύτρα τότε θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά για να βγει μαλακό.