Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια
- 1/3 κούπας λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/2 κούπας λευκό κρασί
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
- Συγχρόνως βράζουμε τα τορτελίνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Μοιράζουμε σε πιάτα τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε.