Υλικά

  • 750 γραμμάρια νιόκι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 100 γραμμάρια προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 120 γραμμάρια φασολάκια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα στραγγίξτε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και το προσούτο. Σοτάρετε για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τον αρακά. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρέστε από την εστία.
  3. Προσθέστε τα νιόκι στο τηγάνι μαζί με μία κουταλιά της σούπας παρμεζάνα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε σιγά-σιγά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.