Υλικά
- 750 γραμμάρια νιόκι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 100 γραμμάρια προσούτο, ψιλοκομμένο
- 120 γραμμάρια φασολάκια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα στραγγίξτε και αφήστε τα στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και το προσούτο. Σοτάρετε για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τον αρακά. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρέστε από την εστία.
- Προσθέστε τα νιόκι στο τηγάνι μαζί με μία κουταλιά της σούπας παρμεζάνα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε σιγά-σιγά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.