Υλικά

  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 150 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μπουκιές
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • 250 γραμμάρια φαρφάλες

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε τα λουκάνικα σε μπουκιές και σοτάρετε σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τις τομάτες τριμμένες.
  3. Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και αλατίστε. Έπειτα ρίχνετε τις φαρφάλες και βράστε για 8 λεπτά.
  4. Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά και να δέσει.
  5. Στο τέλος βάζετε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο ακόμα. Πασπαλίστε με τυρί τριμμένο και σερβίρετε.