Υλικά
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 150 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μπουκιές
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- 250 γραμμάρια φαρφάλες
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τα λουκάνικα σε μπουκιές και σοτάρετε σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τις τομάτες τριμμένες.
- Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και αλατίστε. Έπειτα ρίχνετε τις φαρφάλες και βράστε για 8 λεπτά.
- Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά και να δέσει.
- Στο τέλος βάζετε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο ακόμα. Πασπαλίστε με τυρί τριμμένο και σερβίρετε.