Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια
  • 1 λεμόνι
  • 3 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες μισού εκατοστού. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας το μείγμα έξω για μια μέρα. Την επομένη, αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.