Υλικά
- 1 κιλό μανταρίνια
- 1 λεμόνι
- 3 1/2 κούπες ζάχαρη
- 5 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες μισού εκατοστού. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας το μείγμα έξω για μια μέρα. Την επομένη, αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.