Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 300 γρ. πράσο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 8 φέτες μπέικον, σε φέτες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μαλακό τυρί με βότανα και σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα πράσα και 2 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
  2. Προσθέστε το μπέικον, δυναμώστε τη φωτιά και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί.
  3. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε και κρατάτε μια κούπα από το νερό μαγειρέματος.
  4. Βάλτε το τυρί στο μείγμα πράσου και μπέικον, προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών που κρατήσατε.
  5. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς.
  6. Βάλτε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό μαγειρέματος, αν χρειάζεται, για να βοηθήσει τη σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.