Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 400 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 300 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
- 240 γρ. κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
- Μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμέν
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε την πάπρικα, τις ντομάτες και τον ζωμό και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
- Ανακατέψτε τα θαλασσινά, μαγειρέψτε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να ζεσταθούν όλα και να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, και αλατοπιπερώστε.
- Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.