Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 400 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 300 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 240 γρ. κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
  • Μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμέν
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε την πάπρικα, τις ντομάτες και τον ζωμό και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
  4. Ανακατέψτε τα θαλασσινά, μαγειρέψτε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να ζεσταθούν όλα και να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, και αλατοπιπερώστε.
  5. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.