Υλικά

  • 4 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα στη μέση
  • 2 κλωναράκια βανίλιας, χωρίς σπόρους
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • 200 ml αφρώδες κρασί
  • Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
  • Για την κρέμα βανίλιας: 1 κλωναράκι βανίλιας (μόνο τους σπόρους), 100 γρ. μασκαρπόνε, 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα κλωναράκια βανίλιας, τους σπόρους και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 200 ml νερό και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράση, ρίξτε μέσα τον βασιλικό και τα ροδάκινα. Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε τα ροδάκινα μέσα στο σιρόπι για 2- 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Μόλις κρυώσουν, ρίξτε το αφρώδες κρασί και αφήστε το για 10 λεπτά.
  4. Όσο τα ροδάκινα απορροφήσουν το κρασί, χτυπήστε τη βανίλια, το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος.
  5. Σερβίρετε τα ροδάκινα σε ένα μπολ με άφθονο από το υγρό τους.
  6. Ολοκληρώστε με μια κουταλιά από το μείγμα του μασκαρπόνε και μερικά φύλλα βασιλικού.