Υλικά
- 4 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα στη μέση
- 2 κλωναράκια βανίλιας, χωρίς σπόρους
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 8 φύλλα βασιλικού
- 200 ml αφρώδες κρασί
- Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
- Για την κρέμα βανίλιας: 1 κλωναράκι βανίλιας (μόνο τους σπόρους), 100 γρ. μασκαρπόνε, 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Βάλτε τα κλωναράκια βανίλιας, τους σπόρους και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 200 ml νερό και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, ρίξτε μέσα τον βασιλικό και τα ροδάκινα. Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε τα ροδάκινα μέσα στο σιρόπι για 2- 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις κρυώσουν, ρίξτε το αφρώδες κρασί και αφήστε το για 10 λεπτά.
- Όσο τα ροδάκινα απορροφήσουν το κρασί, χτυπήστε τη βανίλια, το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε τα ροδάκινα σε ένα μπολ με άφθονο από το υγρό τους.
- Ολοκληρώστε με μια κουταλιά από το μείγμα του μασκαρπόνε και μερικά φύλλα βασιλικού.