Υλικά
- 25- 30 μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλ. πάπρικα
- Αλάτι, για γεύση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης τροφίμων ανακατέψτε τα πάντα εκτός από το βούτυρο μέχρι να καλυφθούν όλες οι γαρίδες.
- Εναλλακτικά, τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε και καλύψτε σφιχτά με μια διάφανη μεμβράνη.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμάνετε ένα τηγάνι και λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρέψτε τις γαρίδες για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε σαν μεζέ ή με ζυμαρικά.