Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 4 κ. σ. βούτυρο
- Το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- Επιπλέον παρμεζάνα (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί όλο το ρύζι.
- Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή- μέτρια και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζωμό συν 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ο ζωμός πρέπει να σιγοβράσει, να μειωθεί και να πήξει.
- Προσθέστε άλλο 1/2 φλιτζάνι ζωμό και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί καλά από το ρύζι.
- Προσθέστε άλλο 1/2 φλιτζάνι ζωμό και επαναλάβετε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό και μετά νερό -1/2 φλιτζάνι τη φορά.
- Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (μαλακό αλλά όχι πολτοποιημένο), αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τυρί παρμεζάνα και μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.