Υλικά

  • 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 και 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 4 μεγάλες φέτες πεπερόνι
  • 4 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Αλείψτε εσωτερικά και εξωτερικά τα μανιτάρια με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε τα στο ταψί με τις κορυφές προς τα κάτω.
  3. Φτιάξτε τις πίτσες στρώνοντας σάλτσα ντομάτας, ιταλικά καρυκεύματα, τυρί και πεπερόνι.
  4. Ψήστε για 10- 12 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσει το μανιτάρι.
  5. Γαρνίρετε με το βασιλικό και σερβίρετε.