Υλικά
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 και 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 4 μεγάλες φέτες πεπερόνι
- 4 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Αλείψτε εσωτερικά και εξωτερικά τα μανιτάρια με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε τα στο ταψί με τις κορυφές προς τα κάτω.
- Φτιάξτε τις πίτσες στρώνοντας σάλτσα ντομάτας, ιταλικά καρυκεύματα, τυρί και πεπερόνι.
- Ψήστε για 10- 12 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσει το μανιτάρι.
- Γαρνίρετε με το βασιλικό και σερβίρετε.