Υλικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 2 φλ. τσαγιού βρασμένη κινόα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Απλώστε την κινόα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά πάνω από την κινόα.
  2. Με τα δάχτυλά σας ανακατέψτε την κινόα και την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία της κινόα.
  3. Πασπαλίσε το κοτόπουλο με αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι και πάπρικα.
  4. Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα ρηχό μπολ.
  5. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και μετά στο μείγμα της κινόα.
  6. Ζεστάνετε  το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το κοτόπουλο και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
  7. Μαγειρέψτε κάθε πλευρά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η κρούστα και το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά μέχρι μέσα.
  8. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.