Υλικά
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. γλ. πάπρικα
- 2 φλ. τσαγιού βρασμένη κινόα
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Απλώστε την κινόα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά πάνω από την κινόα.
- Με τα δάχτυλά σας ανακατέψτε την κινόα και την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία της κινόα.
- Πασπαλίσε το κοτόπουλο με αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι και πάπρικα.
- Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα ρηχό μπολ.
- Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και μετά στο μείγμα της κινόα.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το κοτόπουλο και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
- Μαγειρέψτε κάθε πλευρά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η κρούστα και το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά μέχρι μέσα.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.