Υλικά

  • 1 ολόκληρο μπρόκολο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 50 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Πλύντε καλά, καθαρίστε και κόψτε το μπρόκολο, τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι.
  2. Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
  3. Σουρώστε καλά και τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων σε δόσεις. Χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και προσθέστε τη βρώμη, το φρέσκο δυόσμο και το πιπέρι, τη φέτα και το κίτρινο τυρί και ζυμώστε για 2 λεπτά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Πλάστε σε μπαλίτσες και τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήστε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20- 30’ και απολαύστε.