Υλικά
- 1 ολόκληρο μπρόκολο
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. βρώμη
- 50 γρ. φέτα, τριμμένη
- 50 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
- Φρέσκο δυόσμο
- Πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά, καθαρίστε και κόψτε το μπρόκολο, τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι.
- Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
- Σουρώστε καλά και τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων σε δόσεις. Χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ και προσθέστε τη βρώμη, το φρέσκο δυόσμο και το πιπέρι, τη φέτα και το κίτρινο τυρί και ζυμώστε για 2 λεπτά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάστε σε μπαλίτσες και τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήστε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20- 30’ και απολαύστε.