Υλικά
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ζάχαρη και κανέλα
- Προαιρετικά για να ενισχύσετε τη γεύση, ανακατέψτε στη ζύμη μερικά από τα παρακάτω υλικά: 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ. γλ. κανέλα, 1/8 κ. γλ. αλάτι, 2- 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε τη μπανάνα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
- Αν χρησιμοποιήσετε τελικά και τα προαιρετικά υλικά προσθέστε τα και αυτά και ανακατέψτε.
- Λαδώνοντας τα χέρια σας για να μην κολλάει η ζύμη, ζυμώστε καλά το μείγμα. Η ζύμη θα πρέπει να μοιάζει με ζύμη για πίτσα: ελαστική, λίγο υγρή και κολλώδης, αλλά εύκολα να πλάθεται σε μπαλάκια.
- Πλάστε σε μπαλάκια και τοποθετήστε στο air fryer αφήνοντας ένα κενό μεταξύ τους.
- Τηγανίστε στο air fryer στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά.
- Κυλήστε τα ντόνατς στο μείγμα ζάχαρης και κανέλας για να καλυφθούν καλά και απολαύστε!