Υλικά

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ζάχαρη και κανέλα
  • Προαιρετικά για να ενισχύσετε τη γεύση, ανακατέψτε στη ζύμη μερικά από τα παρακάτω υλικά: 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ. γλ. κανέλα, 1/8 κ. γλ. αλάτι, 2- 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιήστε τη μπανάνα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  3. Αν χρησιμοποιήσετε τελικά και τα προαιρετικά υλικά προσθέστε τα και αυτά και ανακατέψτε.
  4. Λαδώνοντας τα χέρια σας για να μην κολλάει η ζύμη, ζυμώστε καλά το μείγμα. Η ζύμη θα πρέπει να μοιάζει με ζύμη για πίτσα: ελαστική, λίγο υγρή και κολλώδης, αλλά εύκολα να πλάθεται σε μπαλάκια.
  5. Πλάστε σε μπαλάκια και τοποθετήστε στο air fryer αφήνοντας ένα κενό μεταξύ τους.
  6. Τηγανίστε στο air fryer στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά.
  7. Κυλήστε τα ντόνατς στο μείγμα ζάχαρης και κανέλας για να καλυφθούν καλά και απολαύστε!