Υλικά
- 24 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 8 φέτες μπέικον, κομμένες σταυρωτά στα τρία
- 120 γρ. κατσικίσιο τυρί, μαλακωμένο
- 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 24 οδοντογλυφίδες
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε κάθε χουρμά κατά μήκος μέχρι τη μέση.
- Ανακατέψτε το κατσικίσιο τυρί και το δεντρολίβανο σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Γεμίστε κάθε χουρμά με το μείγμα κατσικίσιου τυριού και αφήστε στην άκρη.
- Τυλίξτε κάθε χουρμά με ένα μικρό κομμάτι μπέικον, στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τους στο ταψί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Ενεργοποιήστε το γκριλ και τοποθετήστε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου. Ψήστε μέχρι το μπέικον να ροδίσει και να γίνει ελαφρώς τραγανό, 1 έως 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, τοποθετήστε τους χουρμάδες σε μια πιατέλα και περιχύστε με το ζεστό μέλι.