Υλικά
- 350 γρ. φετουτσίνι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 250 γρ. ιταλικό λουκάνικο
- 250 γρ. πικάντικο λουκάνικο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κ. σ. αποξηραμένο φασκόμηλο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερό). Ενώ το νερό για τα ζυμαρικά ζεσταίνεται, ετοιμάστε τη σάλτσα στο επόμενο βήμα.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 3 λεπτά.
- Θρυμματίστε τα λουκάνικα καθώς τα προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατέψτε τα με τα κρεμμυδάκια, αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
- Σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Το νερό για τα ζυμαρικά θα πρέπει να έχει ήδη αρχίσει να βράζει. Αφού σιγοβράσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά, προσθέστε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε, χωρίς κάλυμμα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente.
- Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και σουρώστε τα ζυμαρικά.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε λίγο από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε αν το πιάτο σας φαίνεται στεγνό.
- Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τυρί για να σερβίρετε.