Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 φλ. τσαγιού πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 7 φέτες τυρί προβολόνε
- 2 φλ. τσαγιού σάλτσα πίτσας
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
- 450 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Προσθέστε την πράσινη πιπεριά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
- Σβήστε τη φωτιά. Αλείψτε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Τοποθετήστε το πεπερόνι σε ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του τηγανιού. Τοποθετήστε από πάνω τις πράσινες πιπεριές, τα κρεμμύδια, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Τοποθετήστε τις φέτες προβολόνε πάνω από το τριμμένο τυρί σε ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε από πάνω τη σάλτσα πίτσας και απλώστε την ομοιόμορφα.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα στρογγυλό σχήμα. Τοποθετήστε απαλά τη ζύμη πίτσας πάνω από τη σάλτσα, φροντίζοντας η ζύμη να φτάνει μέχρι τις άκρες γύρω- γύρω. Αλείψτε τη ζύμη με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
- Αφαιρέστε προσεκτικά από το φούρνο. Τοποθετήστε από πάνω ένα μεγάλο ταψί και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε γρήγορα την πίτσα πάνω στο ταψί.
- Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι το πεπερόνι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
- Κόψτε σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.