Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά (παπαρδέλες ή ταλιατέλες)
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρότα
- 1 φλ. τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρότα μαζί με το σέλινο και τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, θρυμματίζοντας το κρέας καθώς ανακατεύετε.
- Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.
- Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαύστε.