Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά (παπαρδέλες ή ταλιατέλες)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρότα
  • 1 φλ. τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρότα μαζί με το σέλινο και τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, θρυμματίζοντας το κρέας καθώς ανακατεύετε.
  3. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.
  5. Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαύστε.