Υλικά
- 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα κράνμπερις
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
- Ανακατέψτε τα φιστίκια Αιγίνης και τρα κράνμπερις στο μείγμα.
- Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ή σε πλαστική μεμβράνη. Τυλίξτε σφιχτά σε κορμό και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τη ζύμη σε φέτες. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήστε τα για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε.
- Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.