Υλικά

  • 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα κράνμπερις

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
  6. Ανακατέψτε τα φιστίκια Αιγίνης και τρα κράνμπερις στο μείγμα.
  7. Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ή σε πλαστική μεμβράνη. Τυλίξτε σφιχτά σε κορμό και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  8. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τη ζύμη σε φέτες. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
  9. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήστε τα για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε.
  10. Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.