Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. ξύδι λευκό κρασί
  • 3 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
  • Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με τόσο νερό, ώστε να τις σκεπάζει εύκολα. Αλατίστε το νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήστε το να πάρει βράση.
  2. Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και σουρώστε. 
  3. Όταν κρυώσουν αρκετά, για να τις χειριστείτε, κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια.
  4. Τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το σέλινο, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.
  5. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με την πάπρικα (αν χρησιμοποιήσετε).