Υλικά
- 1,5 κιλό πατάτες
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
- 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- 1 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 2 κ. σ. ξύδι λευκό κρασί
- 3 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
- Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με τόσο νερό, ώστε να τις σκεπάζει εύκολα. Αλατίστε το νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήστε το να πάρει βράση.
- Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και σουρώστε.
- Όταν κρυώσουν αρκετά, για να τις χειριστείτε, κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια.
- Τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το σέλινο, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.
- Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με την πάπρικα (αν χρησιμοποιήσετε).