Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2  κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2  κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1/2  κ. γλ. αλάτι
  • 1/3 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τον κιμά, τη φρυγανιά, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
  3. Πάρτε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού από τον κιμά και τυλίξτε το σε μπάλα. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο τον κιμά.
  4. Μόλις τυλίξετε τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε απαλά 3 από αυτά σε ξύλινο σουβλάκι. Επαναλάβετε με όλα τα σουβλάκια.
  5. Βάλτε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  6. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  7. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στο γκριλ και αφήστε τα κεφτεδάκια να ψηθούν για 4 έως 5 λεπτά από τη μία πλευρά.
  8. Γυρίστε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 4-5 λεπτά.