Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά
- 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/3 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τον κιμά, τη φρυγανιά, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
- Πάρτε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού από τον κιμά και τυλίξτε το σε μπάλα. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο τον κιμά.
- Μόλις τυλίξετε τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε απαλά 3 από αυτά σε ξύλινο σουβλάκι. Επαναλάβετε με όλα τα σουβλάκια.
- Βάλτε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Τοποθετήστε τα σουβλάκια στο γκριλ και αφήστε τα κεφτεδάκια να ψηθούν για 4 έως 5 λεπτά από τη μία πλευρά.
- Γυρίστε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 4-5 λεπτά.