Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/3 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, μοιρασμένο
- 1/2 κιλό ζυμαρικά fusilli
- 3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
- 3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κεφάλι μαρούλι, χοντροκομμένο
- 2 κ. σ. παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο ψωμί σε κύβους
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το ψωμί σε κύβους με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Ψήστε το ψωμί για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Μεταφέρετε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και αλείψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/3 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
- Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το ντρέσινγκ της σαλάτας, προσθέστε σε ένα μπολ τις αντζούγιες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξύδι από λευκό κρασί, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας νερό και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
- Βράστε τα ζυμαρικά fusilli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια σουρώστε τα.
- Κόψτε σε φέτες τα στήθη κοτόπουλου.
- Για να συναρμολογήσετε και να σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τα ζυμαρικά, το ψιλοκομμένο μαρούλι και το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε ώστε η σαλάτα και τα ζυμαρικά να καλυφθούν από το ντρέσινγκ.
- Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέστε το κοτόπουλο, τα κρουτόν και το ξύσμα παρμεζάνας πριν το σερβίρισμα.