Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κινόα, ξεπλυμένη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Προσθέστε την κινόα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  2. Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεσαίο μπολ, για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και στη συνέχεια ανακατέψτε την.
  3. Βάλτε την κινόα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Προσθέστε το σπανάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και το αβοκάντο στο μπολ με την κινόα και ανακατέψτε τα.
  5. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  6. Σερβίρετε και απολαύστε.