Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένη μπανάνα (από περίπου 3 μπανάνες)
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας, λιωμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ. τσαγιού καρύδα, χωρίς ζάχαρη, τριμμένη
- 1 κ. σ. ζάχαρη (ακατέργαστη)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Εάν είναι απαραίτητο, λαδώστε και τις 12 θήκες της φόρμας για μάφιν με βούτυρο ή καλύψτε με χάρτινες θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι από την τριμμένη καρύδα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια.
- Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν (1/4 φλιτζάνι μείγμα σε κάθε θήκη) και πασπαλίστε τις κορυφές των μάφιν με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα. Πασπαλίστε τις κορυφές με την ακατέργαστη ζάχαρη.
- Ψήστε για περίπου 17 έως 20 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
- Μεταφέρετε τα μάφιν σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.